Šport in rekreacija

Poleg aktivnosti na bazenih term Snovik, je tudi sama zelena Tuhinjska dolina idealen prostor za izvajanje z naravo povezanih športnih aktivnosti na prostem. Poživljajoč

 

planinski zrak in neokrnjena narava sta

magnet za ljudi, ki si želijo sprostitve ali intenzivnejše športne vadbe.

Na recepciji term Snovik svojim gostom omogočamo brezplačno izposojo palic za nordijsko hojo. V toplejših dneh pa so na izposojo na voljo tudi kolesa.
Telovadnica v naravi

V letu 2012 je bil pred apartmajskim naseljem term Snovik postavljen fitnes v naravi. Našim obiskovalcem je tako omogočena stalna brezplačna uporaba 9-ih fitnes naprav. Telovadnico v naravi sestavlja poleg fitnesa pred apartmajskim naseljem, tudi 12 vadbenih elementov, ki jih povezuje tri kilometre dolga trim steza v okolici term.

 

 

 

Kolesarjenje

Zemljevid kolesarskih poti

Možnost izposoje koles:
Mestno kolo: brezplačno
Gorsko kolo: 9 Eur / poldnevni najem, 15 Eur / celodnevni najem
Električno kolo: 16 Eur / celodnevni najem

 

Pohodništvo & Nordijska hoja

Izbirate lahko med krajšimi in daljšimi pohodi po bližnji okolici ter lažjimi in težjimi vzponi na okoliške hribe, s katerih se vam obeta lep razgled po dolini. Za dobro pripravljene planince je Snovik izhodišče za daljši pohod na Sv. Miklavž ali Črnivec in naprej na Veliko planino. Svojim gostom omogočamo na recepciji brezplačno izposojo palic za nordijsko hojo.

Na recepciji je obiskovalcem brezplačno na voljo tudi

zemljevid z opisanimi pohodniškimi potmi v okolici term Snovik. Ogledate pa si ga lahko tudi na spodnji povezavi.

Karta tematskih poti

 


Vodna telovadba

Za obiskovalce naših termalnih bazenov poteka vsak dan (2 x dnevno), vodena vodna telovadba.

Voda v termah Snovik blagodejno vpliva na kosti in kožo in lahko pomaga pri številnih obolenjih, prav zato pa je telovadba v njej še toliko bolj priporočljiva.

Termini vodne telovadbe

OD PONEDELJKA DO PETKA:

  • 10:00 - 10:30
  • 17:00 - 17:30
SOBOTA IN NEDELJA:
  • 10:00 - 10:30

 

PLAVAJMO SKUPAJ V TERMAH SNOVIK!

Na srečo se ljudje vse bolj zavedamo pomena zdravega življenjskega sloga in lastnega prispevka k ohranjanju zdravja, h kateremu poleg zdrave, uravnotežene prehrane, spada tudi  kvalitetno preživljanje prostega časa, v katerega moramo vključiti redno gibanje. Redna telesna aktivnost ima dokazano pozitivne učinke tudi na razpoloženje in umske sposobnosti.

Plavanje ni samo eden najstarejših tekmovalnih športov, ampak tudi eden izmed najpriljubljenejših rekreativnih športov. Poleg tega je plavanje oziroma število plavalcev pokazatelj razvitosti družbe, zato razvite države v svoje izobraževalne sisteme vključujejo tudi učenje plavanja in plavalnih tehnik.

Znano je, da ima plavanje številne pozitivne učinke na človeški organizem in je zaradi načina izvajanja gibov in vpliva vodnega okolja na telo ena najprimernejših oblik rekreacije za vsa življenjska obdobja. S plavanjem si krepimo srčno mišico in prožnost žilnega sistema ter povečamo zmogljivost dihalnih mišic in kapaciteto pljuč. Ker so pri plavanju aktivne različne skupine mišic, vezi in sklepov, vpliva na gibljivost in oblikovanost celotnega telesa. Poleg tega se med telesno vadbo in napori v možganih izločajo endorfini, ki povečujejo vzdržljivost organizma in občutek zadovoljstva.

Plavalna sekcija TD Tuhinjska dolina v sodelovanju s Termami Snovik  organizira plavanje namenjeno družinski rekreaciji in posameznim rekreativnim plavalcem. Plavanje, ki bo potekalo od oktobra do aprila, ob nedeljah med 18.00 in 19.30 uro, je namenjeno učenju  posameznih plavalnih tehnik ter pridobivanju kondicije in dobrega počutja. Učenje plavalnih tehnik in zahtevnost treningov bo prilagojeno začetnemu znanju posameznikov.

Torej, od oktobra dalje si boste vsako nedeljo od 18.00 do 19.30 ure v Termah Snovik lahko krepili svoje srce, ožilje in pljuča, hkrati pa oblikovali in razgibali svoje mišice in sklepe, medtem ko bodo vaši možgani  izdelali še dozo endorfinov, ki vam bodo oblažili občutenje »norišnice« novega delovnega tedna. Endorfini so namreč endogeni opioidi, po lastnostih podobni morfiju. Ne, ne morete se predozirati in “zadeti” začeti nov delovni teden. Lahko pa greste v ponedeljek v službo z občutkom zadovoljstva, da ste nekaj naredili zase, medtem ko ste imeli ob sebi tudi ostale družinske člane, saj je vadba namenjena celotni družini. Odvisni pa lahko postanete v tolikšni meri, da vas bo naslednjo nedeljo zamikalo po tem dobrem občutku in bo nedeljsko plavanje v Snoviku za vas postala priljubljena nuja.

 

 
 
 
 

Prijava na e-novice

 
 
 

SLEDI NAM

Spremljajte nas na socialnih omrežjih.

    

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.