Mobilni prireditveni prostor

 

Status: zaključen

Trajanje projekta: oktober 2017 – junij 2018

Nosilec projekta: Turistično društvo Tuhinjska dolina

Partner projekta: Terme Snovik d. o. o.

Skupna vrednost projekta brez DDV: 142.307,07 EUR, od tega vrednost sofinanciranja EKSRP 76.659,52 EUR

Opis projekta: 

Turistično društvo Tuhinjska dolina, Terme Snovik in druga lokalna društva že vrsto let izvajajo različne dogodke, sejme in prireditve na območju Tuhinjske doline. S postavitvijo mobilnega šotora, ki je bil nabavljen iz naslova tega projekta, lahko prireditve po novem potekajo ne glede na vremenske razmere tudi v slabšem vremenu, kar v preteklosti ni bilo samoumevno. Obenem je projekt omogočil intenzivnejše društveno in družabno življenje domačinov ter povečal priložnosti za nadaljnji razvoj turizma v tem delu Slovenije. V okviru projekta so bila izvedena izobraževanja lokalnih turističnih ponudnikov ter organizirane tradicionalne prireditve, ki jih v Turističnem društvu Tuhinjska dolina v sodelovanju s Termami Snovik ves čas nadgrajujejo. Pri aktivnostih sodelujejo z lokalnimi in okoliškimi ponudniki iz Srca Slovenije.

Podeželje je prostor mnogoterih interesov in potencialov, projekt pa prispeva k uresničevanju le teh.

Cilji projekta:

 • novo delovno mesto,
 • s pomočjo partnerstva spodbuditi podjetniško inovativnost in kreativnost v lokalnem okolju,
 • izboljšanje trženja turistične destinacije,
 • povečanje diverzifikacije turističnih dejavnosti,
 • večja okoljska ozaveščenost,
 • širjenje okoljskih informacij,
 • izvedba medgeneracijskih dogodkov z vključenimi ranljivimi ciljnimi skupinami,
 • vzpostavitev partnerstva za izboljšanje socialnega kapitala.

Aktivnosti projekta:

 • izdelava terminskega in vsebinskega razporeda prireditev in dogodkov,
 • ureditev prostora za namestitev šotora, nakup in postavitev šotora,
 • izobraževanje lokalnih akterjev na področju trženja turistične ponudbe,
 • nakup električne postaje in električnega transportnega vozila,
 • izdelava promocijskih materialov in izvajanje promocijskih aktivnosti,
 • organizacija in izvedba prireditev in ostalih dogodkov,
 • izvedba osrednje etnološke prireditve.

Rezultati projekta:

 • zaposlitev osebe na novo delovno mesto organizator prireditev,
 • vzpostavitev osrednjega prireditvenega prostora v Tuhinjski dolini, ki omogoča izvedbo turističnih dogodkov, lokalne tržnice kmetijskih pridelkov in proizvodov, medgeneracijsko druženje ter izobraževanje otrok in mladostnikov,
 • intenzivnejše društveno in družabno življenje društev in lokalnih prebivalcev Tuhinjske doline,
 • nakup električnega transportnega vozila in električne polnilnice,
 • boljši pogoji za bivanje gibalno oviranih gostov v Termah Snovik,
 • vzpostavljeno partnerstvo med nevladnimi organizacijami, javnim sektorjem in gospodarstvom.

 

           

 

 

 

 

 

 

 

Zaključilo se je projektno obdobje v okviru operacije Mobilni prireditveni prostor

 

Zaključilo se je projektno obdobje v okviru operacije Mobilni prireditveni prostor, v okviru katerega smo izvedli vse predvidene aktivnosti.

V okviru operacije je bilo ustvarjeno 1 novo delovno mesto organizator prireditev, ki bo skrbel za organizacijo dogodkov in prireditev ter trženje mobilnega prireditvenega šotora ter turistične destinacije.

Prireditveni šotor omogoča  prirejanje dogodkov v pokritih prostorih, kar omogoča izvedbo prireditev ne glede na vremenske pogoje. Z novim urejenim prireditvenim prostorom je Tuhinjska dolina pridobila osrednji prireditveni prostor, ki bo pomembno vplival na kakovost življenja domačinov in  povečal   priložnost za nadaljnji razvoj turizma in diverzifikacije turističnih dejavnosti. Prostor bo vplival na intenzivnejše društveno in družabno življenje domačinov. Mobilni šotor bo omogočal turističnemu društvu, partnerju in drugim lokalnim akterjem izvedbo raznolikih projektov, ki bodo prispevali h krepitvi lokalne identitete (etnološke prireditve, turistična ponudba), spodbujanju lokalne samooskrbe (prodaja kmetijskih proizvodov in pridelkov), ozaveščanju prebivalcev o pomenu varovanja narave in okolja (vzpostavljanje kratkih verig z lokalno in ekološko pridelanimi živili), učinkoviti rabi virov energije, širjenju okoljskih informacij (izobraževanje osnovnošolskih otrok, ohranjanje naravne in kulturne dediščine), socialni vključenosti (medgeneracijsko sodelovanje, socialno podjetništvo) in omogočanje podjetniške miselnosti. Z nakupom električnega transportnega vozila in el. polnilnice, ki je odprtega tipa, smo olajšali delo zaposlenim v Termah Snovik ter olajšali bivanje gibalno oviranim gostom. Hkrati skrbimo za promocijo in okoljsko ozaveščanje gostov in lokalnega prebivalstva o pomenu in načinu uporabe  električnih vozil in zmanjšanju onesnaževanja oz. izpustov CO2 ter širjenje okoljskih informacij.

Vzpostavila so se nova partnerstva nevladnih organizacij, javnega sektorja in gospodarstva za zadovoljevanje lokalnih potreb in na ta način vzpodbudila angažiranje razpoložljivih virov v lokalnem okolju (sredstva – kadri – vpliv) ter s tem spodbudila podjetniško inovativnost in kreativnost ter hkrati izboljšala socialni kapital lokalnega prebivalstva.

Projekt je uspešno pripomogel k ohranjanje lokalnega tradicionalnega znanja in veščin (sejmi, delavnice), krepitev podjetnosti in ambicioznosti prebivalcev, spodbujal uvajanje ekoloških smernic v kmetovanje, spodbujanje razvoja in trženja lokalnih pridelkov, izdelkov in storitev, odprle so se možnosti za dopolnilne dejavnosti, zaživelo bo spodbujanje povezovanja  med različnimi ponudniki s podeželja ter sodelovanje društev pri organizaciji družabnih in kulturnih dogodkov. 

 
 
 
 

Prijava na e-novice

 
 
 

SLEDI NAM

Spremljajte nas na socialnih omrežjih.

    

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.