OSONOGI POHOD - Vsak torek ob 9:30 uri

Voden obisk tematske poti vključuje predstavitev Kneippove življenjske filozofije petih elementov zdravega načina življenja; sprehod z obrazložitvijo učinka posameznih elementov, sproščanje telesa in duha, spoznavanje zelišč na poti, uporabo vadbenih elementov, kopel rok in štorkljasto hojo v potoku, raztezne vaje in Kneippov prigrizek.

Kneippova bosonoga pot poteka bos po različnih materialih, kar omogoča intenzivnejšo interpretacijo naravnih elementov.

Hoja brez obutve se uvršča med najboljše metode sproščanja, kajti ta intenzivni občutek – tako daleč stran od možganov – poskrbi za odlično protiutež moderni obremenitvi naših glav. Spet lahko začutimo vse okoli sebe, in to iz sredine svojega telesa. Poleg tega sezuvanje čevljev ni dobro le za noge, temveč tudi za medvretenčne ploščice, krvni pritisk in vene. In zelo primerna je za otroke. Bosa hoja nam omogoča direkten stik s podlago, spodbuja cirkulacijo in izboljšuje imunski sistem.

Med hojo z bosimi nogami prek možganov razgibavamo celo vrsto mišic. Spodbujeni so tisti predeli možganov, ki usmerjajo čutne zaznave, občutke, misli, zlasti pa središča za asociativno mišljenje.

PREDPRIJAVA: ponedeljek do 21.00 ure na recepciji
CENA: 3 € (odrasli in otroci nad 4 leta), 0 € (otr. do 3,99 let)

BOSONOGA POT

Hoja z bosimi nogami se razlikuje od hoje s čevlji. Najprej stopamo na prste, potem počasi na preostalo stopalo. Hoja z bosimi nogami je ena najbolj učinkovitih naravnih telesnih terapij.

Učinki bosonoge hoje:
• naravna refleksoterapija,
• masaža deluje na akupresurne točke stopal,
• krepitev majhnih mišic stopala,
• pomaga pri razvoju zdrave oblike stopal.

SPIRALNA BOSONOGA POT

Nahaja se ob bazenu.

Vsak dan ob 10.30 ste vabljeni na brezplačen voden ogled bosonoge poti in predstavitev Kneipp polivov.

      

Materiali: 1 - drobni pesek, 2 - mačje glave, 3 - glinopor,  4 - rečni prodec, 5 - humus, 6 - storži, 7 - sekanci, 8 - debel pesek, 9 - mivka, 10 - drevesne veje, 11 - drevesne okroglice. 

KRATKA BOSONOGA POT

Nahaja se pod apartmajskim naseljem.

   

 DOLGA BOSONOGA POT

3,2 km dolga bosonoga pot, ki je opremljena z  dvanajstimi vadbenimi elementi. Pot poteka po travniku, pesku, skozi gozd in drugih naravnih materialih. Na poti lahko v naravnem okolju  izvajate tudi druge Kneipp terapije kot sta štorkljasta hoja in kopel rok.

   

Štorkljasta hoja                                                                     Kopel rok

 
 
 
 

Prijava na e-novice

 
 
 

SLEDI NAM

Spremljajte nas na socialnih omrežjih.

    

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.