Termam Snovik 1. mesto za Kneippovo bosonogo pot

Termam Snovik 1. mesto za Kneippovo bosonogo pot

09.10.2018

V okviru strokovnega festivala Dnevi slovenskega turizma, ki letos poteka od 8. do 10. oktobra v Portorožu, je danes, v ponedeljek, 8. oktobra 2018 v Hotelih Bernardin potekala zaključna prireditev s podelitvijo priznanj projekta Moja dežela – lepa in gostoljubna 2018. Terme Snovik so v kategoriji Naj tematska pot sodelovale s Kneippovo bosonogo potjo, ki jim je med nominiranci zasluženo prinesla 1. mesto.
Podelitve so se udeležili podžupan Občine Kamnik Matej Slapar, dolgoletni direktor in sedanji prokurist Term Snovik Ivan Hribar in Katarina Hribar.

Dolgoročno sporočilo projekta Moja dežela – lepa in gostoljubna je želja po urejenem in gostoljubnem okolju, ki po mnenju pobudnikov tekmovanja Turistične zveze Slovenije ključno vpliva na uspešnost razvoja turizma.

Ocenjevalna komisija, sestavljena iz članov Turistične zveze Slovenije je Terme Snovik obiskala na višku turistične sezone in si podrobno ogledala urejenost Kneippove bosonoge poti, nad videnim pa so bili navdušeni. Nominirane so bile štiri poti: Zdraviliška pot, Pot pastirskih škratov, Naravoslovna učna pot »Po sledeh vodomca« ter Kneippova bosonoga pot.

V Termah Snovik so v okviru dvoletnega projekta »Zdravi v naravi s Kneippanjem« letos odprli daljšo 3,2 kilometrov dolgo in krajšo bosonogo pot. Daljša pot je speljana ob obstoječi poti Palčka Snovička in vključuje tudi elemente za razgibavanje, štorkljasto hojo po strugi potoka in snoviški zeliščni napitek.
Sebastian Kneipp, nemški duhovnik in vodni terapevt (1821 – 1897) je postavil sistem 5 stebrov za ohranjanje zdravja telesa in duha: voda, zelišča, gibanje, prehrana in ravnovesje. Kneippova življenjska filozofija je preprosta in primerna za vsakega izmed nas. Hoja z bosimi nogami je ena najbolj učinkovitih naravnih telesnih terapij.

 
 
 

Koledar novic

 
februar 2019
P T S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28      
 
 
 

Prijava na e-novice

 
 
 

SLEDI NAM

Spremljajte nas na socialnih omrežjih.

    

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.