Koledar
Darilni bon
PAKETI

RAZVOJNI FORUM OB DVEH POMEMBNIH JUBILEJIH

Turistično društvo Tuhinjska dolina je skupaj z Občino Kamnik organiziralo dvodnevni razvojni forum v Termah Snovik ob dveh pomembnih jubilejih – 30 obletnica od postavitve temeljnega kamna Osnovne šole Šmartno v Tuhinju in predstavitev pilotnega bazena Term Snovik v nastajanju. Dogodka, ki sta potekala 28. in 29. avgusta 2024, je združil strokovnjake in partnerje iz različnih področij, ki so skozi razpravo analiziorali stanje in razpravljali o prihodnosti razvoja doline skozi znanje in turizem.

Forum se je začel z otvoritvijo fotografske razstave "Tuhinjska dolina danes", kjer je  na 12 razstavljenih fotografijah na platnu, 10 posnetih iz zraka. Osem fotografij prikazuje krajevne skupnosti: Nevlje, Sela, Srednja vas, Šmartno, Pšajnovica, Zgornji Tuhinj, Špitalič in Motnik. Preostale fotografije prikazujejo Menino planino in Terme Snovik. Dve fotografiji, ki datirata v leto 1994, prikazujeta polaganje temeljev za OŠ Šmartno in postavitev pilotnega bazena Term Snovik.

 

Naslednji dan je sledila okrogla miza z naslovom »TUHINJSKA DOLINA – MOČ ZNANJA IN TURIZMA ZA NJEN RAZVOJ«, kjer so govorci, vključno z dr. Robertom Drobničem, dr. Justino Erčulj, mag. Teom Hrvojem Oršaničem, prof. dr. Janezom Bogatajem, dr. Noahom Charneyem, Mišo Novak, Lukom Svetcem in Katarino Adam, razpravljali o različnih vidikih razvoja doline. Zbrane je pozdravil župan Občine Kamnik, tudi kot soorganizatorji, Matej Slapar, ki je pohvalil prizadevanja prebivalcev Tuhinjske doline za trajnostni razvoj in izpostavil pomen nadaljnjega povezovanja lokalnih ponudnikov. Ivan Hribar, predsednik Turističnega društva Tuhinjska dolina pa je poudaril pomen preteklih projektov za razvoj doline in izrazil hvaležnost vsem, ki so prispevali k njenemu uspehu.

V nadaljevanju je sledilo 8 panolov in predstavitev pogledov, kjer je najprej Dr. Drobnič izpostavil pomen kohezijske politike in sodelovanja pri regionalnem razvoju, dr. Erčulj je predstavila napredke v izobraževanju, mag. Oršanič pa ohranjanju narave kot ključu za trajnostni turizem. Prof. Bogataj je poudaril vlogo kulturne dediščine pri oblikovanju kulinarike, Miša Novak priložnosti za trajnostni turistični razvoj Kamnika, Dr. Noah Charney je govoril o pomenu kulturne dediščine za razvoj turizma v Tuhinjski dolini in predlagal uporabo inovativnih promocijskih pristopov, kot so »zgodbarjenje«. Luka Svetec, direktor Zavoda za Turizem in šport Kamnik, je izpostavil vlogo mladih pri nadaljnjem razvoju doline ter pomen sodelovanja med generacijami za dosego novih priložnosti. Katarina Adam, direktorica Term Snovik, pa vizijo nadaljnjega, trajnostnega razvoja term in s tem doline.

Sklep foruma je bil, da ima Tuhinjska dolina vse potrebne danosti, da se razvije v prepoznavno destinacijo, kar pa zahteva trajno sodelovanje vseh deležnikov in vključevanje narave in znanja v vse razvojne projekte.

Fotografska razstava "TUHINJSKA DOLINA DANES" je na voljo na ogledu v restavraciji Potočka do konca meseca septembra 2024. Vljudno vabljeni!

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih