Koledar
Darilni bon
PAKETI

Kolesarska dirka za Veliko nagrado Gorenjske 2024

Kolesarska zveza Slovenije v nedeljo, 19. maja 2024, organizira mednarodno UCI dirko za Veliko nagrado Gorenjske 2024.

 

Štart dirke bo že tradicionalno pri Termah Snovik pri Kamniku ob 12:00, od koder se bodo kolesarji v zaprti vožnji odpravili proti centru mesta Kamnik, kjer opravijo dva kroga mimo Komende in Tunjice, v centru Kamnika pa se bodo pomerili za točke na letečem cilju. Pot jih nato pelje do Cerkelj na Gorenjskem, kjer se bodo ob 2. in 3 prehodu skozi center prav tako pomerili za točke na letečem cilju. Od tu pa jih do cilja na Zatrniku čaka še pot skozi Preddvor do Tržiča, kjer se bodo za točke na gorskem cilju pomerili na vzponu na Brezje, nadaljujejo mimo Prešernove hiše v Vrbi in Blejskega Vintgarja v Gorjah. Še pred zadnjim vzponom do smučišča na Zatrniku, pa jih čaka še gorski cilj na Kočno.

 

Trasa je dolga 145,3 km in še 9,4 km zaprte vožnje do kilometra 0. Če je bila prejšnja trasa bolj po okusu sprinterjev, pa je letošnja izvedba bolj po okusu hribolazcev oziroma specialistov za klance. Odločilen bo zaključni vzpon do Zatrnika, ki je dolg približno 5 km s povprečnim naklonom 6,8%, maksimalen naklon pa doseže tudi 14%.

 

Gledalci boste imeli priložnost na delu predvidene trase videti vse najboljše slovenske ekipe. V času dirke bodo na trasi kratkotrajne popolne zapore cest.

Vabljeni k spodbujanju ekip in krepitvi športnega duha.

 

TA DAN BO TUDI NEKOLIKO OMEJEN PROMET NA CELOTNI TRASI DIRKE. PREVERI TRASO SPODAJ:

 

 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih